Dikson Argabeta Up Capelli Colorati Ulje za kosu


Silikonski serumi u obliku ulja, su nešto što nije obavezan korak u nezi, ali jeste poželjan. Više doprinosi estetici nego oporavljanju kose, ali ne mogu da zanemarim i zaštitnu funkciju koju ovaj tip proizvoda ima.

Dikson pruža profesionalnu negu kose uz pristojne cene, pa ako niste, obavezno pogledajte njihovu ponudu u Beogradu, u Balkanskoj ulici broj 3, u radnji koja se nalazi iza hotela Moskva ili preko sajta www.prodajakozmetike.com .

Dikson Argabeta UP Capelli Colorati je ulje koje je navodno namenjeno nezi bojene i tretirane kose, ali verujte, pogodno je za svaku kosu, pa i onu koja nije bojena. Sadrži silikone, kao bazu, zatim odmah pri vrhu liste sastojaka i ulje argana, kamelije, ulje kukuruznih klica i ekstrakt crvenog maka. Sastav je prilično dobar za jedan uljano/silikonski serum, za razliku od nekih drugih seruma nižeg ranga gde se ulja nalaze samo u tragovima, ne bi li uz naziv proizvoda stajao i naziv dragocenog ulja.
Jako bitna i dobra stvar jeste da sadrži i UV filter, tako da je sjajan izbor za sunčano vreme koje nam dolazi i već znam da ću ga nositi sa sobom kada idem na plažu/bazen.

Ima lepu gustinu, te nije ni previše retko ni gusto. Baš kako treba. Ima jako lep, slatkast miris koji se zadržava u kosi. Oduševilo me je to što uopšte nije masno, niti teško. Bukvalno, stavim ga na prste, malo protrljam, stavim na krajeve kose i posle nekoliko minuta prsti mi nisu masni, naravno, kao i kosa. Može se nanositi na mokru i suvu kosu, ali mislim da je bolje nanositi ga na mokru kosu pre sušenja, a po potrebi možete dodati još vrlo malo kada je kosa suva. 


Čim sam ga kupila i podelila to sa vama, odmah ste me pitali da ga uporedim sa Matrix Murumuru uljem koje je jedno od retkih silikonsko-uljanih seruma koji su se izdvojili iz mase. Mogu vam reći da mi se čak Dikson ulje sada i više sviđa, zbog toga što daje fantastične efekte po pitanju zaglađivanja i izlgeda dlake, a za razliku od Matrix ulja, sadrži UV filtere , a prednost je i cena. Dikson ulje od 100ml košta oko 1400din. dinara, dok je Murumuru od 125ml 2500din. Svakako, za koje god od ova dva da se odlučite, znajte da su odličan izbor i da su osetno kvalitetniji od većine silikonskih seruma drogerijskog ranga., a i vrlo isplativi jer dolaze u velikim bočicama koje baš dugo traju.

Ovo Dikson ulje dodatno lepo omekša kosu, zagladi krajeve, štiti kosu od sunca, vlage, toplote i hladnoće, i daje predivan, sjajan izgled kosi. Možete ga koristiti kao zaštitu na suncu, kao zaštitu kada fenirate kosu, ili jednostavno kada vam je potrebno da krajevi budu lepše zaglađeni. Silikonski serumi nisu dovoljni kao nega nakon pranja kose. Maske su tu da pružaju hidrataciju i negu kosi, dok se silikonski serumi koriste kao završni korak, kako bi se kosa zaštitila i ulepšala dodatno, estetski. Naravno, u situacijama kada nemate vremena za masku sigurno će vam dobro doči da na brzinu sredite kosu, da je omekšate i lakše očešljate uz ovo ulje, ali znajte da za ozbiljnu negu morate potražiti pomoć u maskama i tretmanima za kosu.

Dakle, ovaj proizvod nije namenjen isključivo farbanoj kosi, ali posebno oni sa farbanom, slabom, i oštećenom kosom trebaju koristiti ovaj tip proizvoda radi dodatne zaštite i lepšeg izgleda. Ja imam vrlo tanku kosu, koja je takva po prirodi i već godinama mi ovaj tip proizvoda pomaže da odložim šišanje i da zaštitim kosu od spoljnih uticaja. Od srca - sve preporuke!

Gde kupiti? U Dikson radnji u Balkanskoj ulici br.3 (iza hotela Moskva) ili preko sajta  www.prodajakozmetike.com (ili u njihovoj radnji u Novom Sadu na adresi- Njegoševa broj 15)
Cena:  1400din.
Količina: 100ml
Sastav

2 коментара:

  1. Moze da se naruci i preko njihove stranice na Fejsbuku ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Sjajno, baš sam u potrazi za nekim dobrim uljem za kosu. Hvala na detaljnom opisu. Odličan post! :)

    ОдговориИзбриши