Balea Best age Elixier

Ovaj proizvod sam otkrila prošle godine, dok sam tražila nešto za brži rast kose. Bila sam uporna i potrošila 2 pakovanja. Nanosila sam 2-3 puta nedeljno, nakon pranja, utrljavajući u teme, dok je kosa još mokra. (Ne ispira se)

Sastojci na kojima je baziran ovaj proizvod su kofein, pantenol i keratin, a glavna funkcija je sprečavanje opadanja kose, i brži rast nove. U sebi ne sadrži silikone, i sastav u globalu nije loš. Miris je blag, nije loš, ali mislim da taj faktor nije ni bitan.  Cena je oko 200-300din (30ml), i može se naći u svakom Dm-u.



Moram priznati da retko kad kupim proizvod kojim ne budem zadovoljna. Možda jer nemam impulsivne kupovine, već se dobro raspitam pre nego što nešto kupim. Nažalost, ovim proizvodom, ipak nisam u potpunosti zadovoljna. Rešila sam da budem uporna, da potrošim oba pakovanja koje sam kupila. Bilo mi je apsolutno jasno da rezultate ne mogu da primetim za mesec dana, i imala sam neku nadu da ću kasnije imati čime da se pohvalim.



Ukupno sam ovaj proizvod koristila oko 2,5- 3 meseca i mislim da je to sasvim dovoljno vremena da vidim efekat ali kosa je rasla koliko i prosečno raste. Nisam primetila da je jača, kao što to proizvod obećava. Kosa se nije dodatno mastila od njega, što mi je jako bitno, tako da, sa tim, na sreću nisam imala problema.

Možda, najveći problem iz cele ove priče jeste što me je teme nenormalno svrbelo. Mislila sam, proći će posle nekog vremena, možda je to reakcija koja se javlja na početku, ali isto se dešavalo svaki put kada sam koristila.

Odlučila sam da se ipak vratim na proveren recept: - Panteol, Ricinus i ostala ulja, jer je po svemu sudeći to najbolja kombinacija za jačanje korena i rast kose.

Da li ste vi probali ovaj proizvod?





9 коментара:

  1. Nisam probala a i neću jer uopšte ne vjerujem tim proizvodima da će baš da kosa raste od njih i slično jer, ma koliko volim Baleu, smiješna mi je cijena a previše obećava :D
    Još kad kažeš da si imala taj svrab... ma nema šanse :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja volim baleu.. Mozda ovo nije los proizvod, ali meni se tako pokazao... Mozda sam trebala da ga koristim duze. Da nije onog svraba, mozda bih probala jos mesec-dva ne bih li videla rezultate, ali ovako... Nikako.

      Избриши
  2. Tek sinoc sam otkrila tvoj blog i odusevljena sam! Sad ga listam i dopunjujem svoju wish list-u, hehe :)
    Htedoh da te pitam koliko cesto mislis da je dobro (tj. da ne steti kosi) menjanje sampona (posle potrosene bocice/2/3/5 meseci)?
    I sta smatras da je najbolje za sprecavanje opadanja kose? Kako ti se cine kapi koprive?
    Kosa mi nenormalno opada, nije upitanju sezonsko opadanje, nemam zdravstvenih problema, ne peglam je, ne susim fenom u letnjem periodu- zaista ne znam sta bi mogao da bude uzrok- jer traje vec godinu i po, kosa mi se prepolovila, a dermatolog naravno nista nije pomogao :((

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Anchy, drago mi je jer ti se sviđa.

      Što se tiče menjanja šampona, ne mislim da je bitno koliko često menjaš već koji šampon koristiš. Naravno, kad vidiš da ti je neki dobar nećeš ga menjati. Ja uvek imam više šampona, ali koristim onaj koji mi se u tom trenutku najviše sviđa. Afrodita-Kopriva i pantenol sam koristila sigurno nekih 6 meseci, nakon njega Velnea 3 meseca, sad koristim Still Biser i koristiću ga sigurno dok ga ne potrošim.

      Treba opet da kupim afrodita kopriva, jer njega planiram da koristim povremeno, jednom u dve-tri nedelje.

      U mom slučaju najbolja stvar protiv opadanje je Pantenol rastvor+ ricinus, u to naravno možeš da dodaš kapi koprive za koje mislim da su jako dobre, iako u njima ima alkohola. Ali te kapi stavljaj samo na teme. Uz sve to možeš dodati i neko ulje i mislim da je to sasvim dovoljno.

      Čula sam da je jako dobar Alin losion i šampon i to planiram da probam uskoro. Kažu da sprečava opadanje.

      Ako posle svega ovoga ne bude bolje, onda je možda ipak bolje da odeš kod lekara i uradiš sve potrebne analize. Za opadanje je u velikom broju slučajeva kriva štitna žlezda (imam taj problem), pa bi možda bilo bolje da posetiš endokrinologa.

      Srećno.



      Избриши
  3. Ja sam jednom ovo kupila, ali sam stavljala i na krajeve. Sad kad razmislim nema smisla. o.O

    ОдговориИзбриши
  4. E bas volim tvoj blog :) I ceste postove, ulepsaju mi dan :)

    ОдговориИзбриши
  5. Jako volim tvoj blog :) Inace od balee samo sam koristila kreme za tijelo i sprej :)
    www.msanjafashionista.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Volim Baleu. Trenutno koristim njihovu oil repair liniju: sampon, regenerator i ulje. Sampon mi je tu i tamo, ali regenerator i ulje su mi odlicni. Nista drugo njihovo za kosu nisam isprobavala.

    ОдговориИзбриши